Informasjon om leiligheten

Vivendelstien 3C er en rommelig leilighet på 105 m² innredet i den tidligere låvebygningen på gården.

Første etasje består av 2 soverom og bad, samt bod/lagringsplass i trappegang. I denne del av driftsbygningen lå fjøset, og de gamle bjelkene som fortsatt bærer gulvet til 2. etasje er bevart. Gulvene har vannbåren varme generert fra 2 energibrønner. Hvert rom i etasjen har egen temperaturregulering.

En utfordring med å bevare en verneverdig landbruksbygning med teglsteinmur, er at det ikke er mulig å fullisolere innenfra uten risiko for fuktproblemer. Dette  er løst med en begrenset isolering mot yttervegg som så er pusset. Med jordvarme og et avansert ventilasjonssystem har det allikevel vært mulig å få en energieffektiv løsning på oppvarming.

Alle rommene er utstyrt med brann-/røyksensorer som er knyttet til overrislingsvern. Sikkerhet for beboerne er noe av det viktigste i hele prosjektet, og det er ikke spart på noe her.

Stue, kjøkken og oppholdsareal er i 2. etasje. Hele etasjen består av et åpent rom med stor takhøyde og usedvanlig gode lysforhold. Vegger og tak er her fullisolert og et avansert ventilasjonssystem sørger for varmegjenvinning. Også her er det lagt vannbåren varme i gulvet.

Gårdstunet var tidligere senter for mye av det som skjedde på gården. Her var det liv med folk, dyr og redskap, og alltid noe som skjedde. Noe av dette er søkt ivaretatt i prosjektet ved at leiligheten har stort vindu mot gårdsplassen.

Alle leilighetene er utstyrt med moderne TV-/internettløsning levert av Lyse/Altibox med fiberoptisk kabel trukket fram til hver leilighet.

Også i 2. etasje er den gamle konstruksjonen bevart og de store støtte-bjelkene («sperrene») er godt synlige.

Mellom sperrene har vi montert en stor hems med takopplett og panoramautsikt mot Stokkavatnene. Her kan kveldsolen nytes, og om været tillater, kan de store vinduene åpnes. Stokkas beste utsikt?

Området

Gaarden Stokke ligger fantastisk til i et av de beste boligområdene på Stokka, med utsikt mot Nedre Stokka. Det er kort avstand til skole, barnehage, butikker og turområder.

Eiendommen ligger i enden av en blindvei slik at det er minimalt med trafikk.

Der er mindre enn 2 km til sentrum og det tar bare noen minutter med sykkel. Akkurat sykkel har vi lagt særlig tilrette for, men gode innendørs parkeringsmuligheter, til og med sykkelverksted.

Med sykkel kommer man seg greit til Forus, Jåttå og andre næringsområder. Innenfor kort avstand er det også flere kollektivakser.

Plantegninger

Første etasje

301

Andre etasje

301_1

Utsiktspost

301_2

Se dronevideo av Gaarden Stokke !